Zamiennik ForceBlades

Dyskusje o wszystkim i o niczym, niezwiązane z Gwiezdnymi wojnami.
Awatar użytkownika
Blain Avol

Zamiennik ForceBlades

Post autor: Blain Avol » 28 lis 2017, 17:43

Na Instagramie od was dowiedziałam się, że miecze świetlne posiadacie od firmy ForceBlades, Od razu sprawdziłam ile kosztują... Ceny mnie zszokowały! Czy znacie inne, dobrej jakości firmy, od których można kupić miecz świetlny, ale taki, aby bez obawy o zniszczenie nim powalczyć?
Ten kto błaga o litość, jest zbyt słaby, aby na nią zasługiwać

Awatar użytkownika
Mal
Lady

Re: Zamiennik ForceBlades

Post autor: Mal » 28 lis 2017, 19:15

Ja mam miecz z Saberforge, ceny też były zabójcze, zwłaszcza z przesyłką ze Stanów. Jakość - hm... Myślę, że nigdy nie da się powalczyć bez obaw o zniszczenie, zawsze jakieś ślady pozostaną. Ale używany miecz to dobry miecz :twisted: W każdym razie tańszych nie znam...
Mal'Vaarma, Lady of Disdain and Grand Inquisitor of the Brotherhood of the Sith
"Nie wszystko można załatwić, ucinając głowę temu, z kim akurat się nie zgadzasz" /T. Pacyński, Sherwood/

Awatar użytkownika
Avaccus
Lord

Post autor: Avaccus » 28 lis 2017, 19:15

Wszystkie inne firmy to kwestia sprowadzania z USA. Ceny są takie same jak Force Blades albo wyższe.
Darth Avaccus, Dark Lord of the Brotherhood of the Sith
"Miecz to broń kobiet. Spraw sobie topór."

Awatar użytkownika
Zia
Mistrz
Kontakt:

Post autor: Zia » 28 lis 2017, 21:23

Firm jest dużo, podobnie jak i zwykłych "sabersmithow", ale większość za oceanem. Ceny najczesciej zaczynają się od 200 dolarów + przesyłka. Czasem można upolować okazyjnie mieczyk na allegro ( jakieś 2 m-ce temu widziałem Vadera za 500zl ).
Najtańszą opcją jest...zrobić go samemu :)
R'co Zia, Master Marshal from the Brotherhood of the Sith
Jesteś tylko tak dobry, jak twoja ostatnia walka

Awatar użytkownika
Mercer
Mistrz

Post autor: Mercer » 29 lis 2017, 23:16

Patrząc po tym jak znajomi zamawiali na przykład od ultrasabers, to mój staff od nich wyszedł porównywalnie albo nawet taniej. Tym bardziej patrząc na zasilanie, przełączniki i jasność świecenia, a to tez trzeba wziąć pod uwagę przy cenie.

Obawy - zawsze będą, choćby dlatego, że tłuczesz jedną rurą o drugą, na dodatek często na dość długim ramieniu. Zgadzam się z poprzednikami, nie ma miecza świetlnego, którym można bić się bez obaw.
Mercer Ethirian, Master from the Brotherhood of the Sith
The darkness has eyes and ears. And, sometimes, lightsabers.

ODPOWIEDZ