Jak zrobić łatwo kostium Sitha?
- Sernig Jokk
- Ahriman'sabaoth
- Lord Honorowy
Re: Jak zrobić łatwo kostium Sitha?
#2Sposób nr 1.
Kupujesz, mój młody padawanie (parafianinie, uczniu, etc.) w dowolnym sklepie worki na śmieci w kolorze czarnym tudzież midnight blue (bardziej uniwersalny - założysz i na pogrzeb, i do opery), osobiście polecam takie co najmniej 120 l, robisz dziurę na głowę i ręce... i już. Jest to wersja nie tylko elegancka, ale i wodoszczelna w pewnym zakresie słupa wody.
Inne sposoby znają zapewne Lord Gorthuar i S-ka.
Kupujesz, mój młody padawanie (parafianinie, uczniu, etc.) w dowolnym sklepie worki na śmieci w kolorze czarnym tudzież midnight blue (bardziej uniwersalny - założysz i na pogrzeb, i do opery), osobiście polecam takie co najmniej 120 l, robisz dziurę na głowę i ręce... i już. Jest to wersja nie tylko elegancka, ale i wodoszczelna w pewnym zakresie słupa wody.
Inne sposoby znają zapewne Lord Gorthuar i S-ka.
Jestem, który jestem.
#3Łatwo dostępne materiały to nie do mnie - podstawa mojego stroju to hakama i zwykła czarna bluza, ale pancerz był robiony na zamówienie. Za to peleryna to materiał na zasłony. Wydaje mi się, że w temacie łatwo dostępnych materiałów najszerszą wiedzę będzie miał Cień Sithów Impus. Mag Sithów Kas'sil'arani też robi stroje raczej sama, więc może będzie dobre słowo w sprawie łatwo dostępnych materiałów miała.
Gorthuar Ventress, Lord of Vengeance and Loremaster from the Brotherhood of the Sith
"The Dark Side is strong in me, for I am Sith!" - Asajj Ventress
Gorthuar Ventress, Lord of Vengeance and Loremaster from the Brotherhood of the Sith
"The Dark Side is strong in me, for I am Sith!" - Asajj Ventress
#4Ja mam w planach swoją maskę zrobić. Jaki materiał by był najlepszy? Zastanawiałem się na grubym brystolem, pomalowany i dużo warstw lakieru bezbarwnego. Do tego "sutanna". Płaszcz znaczy...
Massny, Stalker from the Brotherhood of the Sith
"Life... death... the one is the same as the other" - Darth Kruhl
"Life... death... the one is the same as the other" - Darth Kruhl
- Kas'sil'arani
- Lady Honorowa
#5A to imć Sernig Jokk pyta, jak zrobić kostium Sitha z łatwo dostępnych materiałów czy założył temat i sam sobie na niego odpowiedział? Bo wygląda, że to drugie. Widać starzeję się i mowy współczesnej też już nie rozumiem.
Jeśli to pytanie, to zależy jaki strój, bo można i z papieru (łatwo dostępny) i z podszewki od płaszcza (zazwyczaj czarna i długa, a Sithy zwykły się na czarno nosić) i z ciemnych spodni bojówek i wysokich butów lub jakichś wojskowych i czarnego podkoszulka i - wzorem Lordów - z zasłony.
Generalnie należałoby zrobić sobie w głowie wzór, jak to ma wyglądać i przejść się po szmateksach. Za pierwszym razem może nie być nic fajnego, ale już za którymś coś powinno się trafić.
Jeśli to pytanie, to zależy jaki strój, bo można i z papieru (łatwo dostępny) i z podszewki od płaszcza (zazwyczaj czarna i długa, a Sithy zwykły się na czarno nosić) i z ciemnych spodni bojówek i wysokich butów lub jakichś wojskowych i czarnego podkoszulka i - wzorem Lordów - z zasłony.
Generalnie należałoby zrobić sobie w głowie wzór, jak to ma wyglądać i przejść się po szmateksach. Za pierwszym razem może nie być nic fajnego, ale już za którymś coś powinno się trafić.
Kas'sil'arani, Lady of Darkness
#6Najłatwiej to idź do mamy/babci i poproś niech Ci uszyje.
"It matters not who I am. My power is all that concerns you." - Marka Ragnos
- Ahriman'sabaoth
- Lord Honorowy
#7Fuj, taki seksistowski komentarz w dzisiejszych politpoprawnych czasachCineus pisze:Najłatwiej to idź do mamy/babci i poproś niech Ci uszyje.
Idź do taty, dziadka (jak chcesz mieć mocno zarysowaną linię ramion to najlepiej do dziadka z Wehrmachtu, bo niemieckie krawiectwo jest cięższe)
Jestem, który jestem.
#8No właściwie... To przecież sam Hugo BossAhriman'sabaoth pisze:najlepiej do dziadka z Wehrmachtu, bo niemieckie krawiectwo jest cięższe
Aquarius, Lord from the Brotherhood of the Sith
Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy
Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy
#9Ahriman'sabaoth pisze:Fuj, taki seksistowski komentarz w dzisiejszych politpoprawnych czasachCineus pisze:Najłatwiej to idź do mamy/babci i poproś niech Ci uszyje.![]()
![]()
![]()
Idź do taty, dziadka (jak chcesz mieć mocno zarysowaną linię ramion to najlepiej do dziadka z Wehrmachtu, bo niemieckie krawiectwo jest cięższe)
Nie jestem politpoprawny i nie będę.
"It matters not who I am. My power is all that concerns you." - Marka Ragnos
#10Bez nerwacjiCineus pisze:Ahriman'sabaoth pisze:Fuj, taki seksistowski komentarz w dzisiejszych politpoprawnych czasachCineus pisze:Najłatwiej to idź do mamy/babci i poproś niech Ci uszyje.![]()
![]()
![]()
Nie jestem politpoprawny i nie będę.
Ariakan Ishmay, Adept from the Brotherhood of the Sith
"Kiedy ginie inkwizytor, szkarłatne płaszcze ruszają do tańca.
"Kiedy ginie inkwizytor, szkarłatne płaszcze ruszają do tańca.