Druk 3D - rzeczy przeróżne
Druk 3D - rzeczy przeróżne
#1Na dobry początek model holokronu, który dzisiaj wydrukowałem. Model niestety posiada błędy, ale mam nadzieję, że znajdę lepszy lub w jakiś sposób dam radę go poprawić. Cały wydruk trwał jakieś 6/6,5h, podstawa ma wymiary 100 x 100 mm, wysokość to około 90 mm.
Zdjęć niestety obecnie nie mam w lepszej jakości, bo do dwóch fotek szczerze nie chciało mi się bawić z ustawianiem tła i lustrzanką.
Zdjęć niestety obecnie nie mam w lepszej jakości, bo do dwóch fotek szczerze nie chciało mi się bawić z ustawianiem tła i lustrzanką.
- Załączniki
-
- IMG_20170322_220749010.jpg (1.08 MiB) Przejrzano 8172 razy
-
- IMG_20170322_220758666.jpg (1 MiB) Przejrzano 8172 razy
Mercer Ethirian, Master from the Brotherhood of the Sith
The darkness has eyes and ears. And, sometimes, lightsabers.
Re: Druk 3D - rzeczy przeróżne
#2A tutaj żetony, które ostatnio drukowałem dla Dartha Alkerna.
- Załączniki
-
- IMG_20170319_123456110.jpg (718.6 KiB) Przejrzano 8168 razy
#3Holo wyglada fajnie, choc technika 3d sprawia, ze trzeba to jeszcze wygladzac przez co szybciej i taniej powstalby tradycyjnymi technikami ( wycinanie frezem z pcv ). gdyby do tego dorwac sie dremelem, wycinajac runy i podswietlic od srodka efekt bylby jeszcze lepszy ( odgania wizje półki pełnej rożnych migajacych i smiejacych sie roznymi glosami holocronow ).
Czy prócz bycia fajna i estetyczna ciekawostka ma to jakies zastosowanie praktyczne ? Jakies plany ?
Moze jakies... khem khem.. okrety khem khem ?
Czy prócz bycia fajna i estetyczna ciekawostka ma to jakies zastosowanie praktyczne ? Jakies plany ?
Moze jakies... khem khem.. okrety khem khem ?
R'co Zia, Master Marshal from the Brotherhood of the Sith
Jesteś tylko tak dobry, jak twoja ostatnia walka
#4Jeśli chodzi o holo, to jestem ciekaw jakie miałoby mieć to zastosowanie praktyczne?Zia pisze:Czy prócz bycia fajna i estetyczna ciekawostka ma to jakies zastosowanie praktyczne ? Jakies plany ?
Co do samego druku to fajna sprawa, dopracować, pomalować i fajny bajer
Zveris, Acolyte from the Brotherhood of the Sith
“Evil is a word used by the ignorant and the weak. The dark side is about survival. It”s about unleashing your inner power. It glorifies the strength of the individual.” Darth Zannah
“Evil is a word used by the ignorant and the weak. The dark side is about survival. It”s about unleashing your inner power. It glorifies the strength of the individual.” Darth Zannah
#5Zveris pisze:Jeśli chodzi o holo, to jestem ciekaw jakie miałoby mieć to zastosowanie praktyczne?Zia pisze:Czy prócz bycia fajna i estetyczna ciekawostka ma to jakies zastosowanie praktyczne ? Jakies plany ?
Co do samego druku to fajna sprawa, dopracować, pomalować i fajny bajer
Postawić na stoliku na Pyrkonie, i paczać jak się wszyscy slinią
Ariakan Ishmay, Adept from the Brotherhood of the Sith
"Kiedy ginie inkwizytor, szkarłatne płaszcze ruszają do tańca.
"Kiedy ginie inkwizytor, szkarłatne płaszcze ruszają do tańca.
#6No takie zastosowanie, to na pewno. Jeszcze jakby się świecił, to już na pewno by zwrócił uwagę
Zveris, Acolyte from the Brotherhood of the Sith
#7Zastosowanie ma takie, że teraz będzie mi łatwiej zrobić rysunek techniczny ścian i podstawy, potem dam to to wycięcia wodą (ewentualnie do wypalenia napisów laserem), w środek pójdzie jakiś materiał przepuszczający światło, na podstawę "elektryczny tealight" i będzie ładnie wyglądać po zlutowaniu (albo połączeniu innym sposobem, bo sam nie wiem jak to jeszcze będę robić). Poza zastosowaniem w postaci bycia modelem jest to również typowa "durnostojka" ale ładnie wygląda.
#8Mam nadzieje, ze to nie zabrzmi jak wymadrzanie sie Gdy pracowalem przy projektach CNC to najprosciej bylo cos takiego w corelu, od razu w krzywych, wyciac i skleic scianki z PCV badz podobnego. W srodek takze PCV czy PLEXI, jesli bedzie przezroczyste i z dobrze wypolerowanymi krawedziami, to wypalone/wyfrezowane runy i symbole beda swiecic po podswietleniu, o druku 3d nie mam juz niestety pojecia wiekszego procz filmikow na YT
Jesli mysli sie o stworzeniu czegos takiego bez łaczenia ( za cene lekko zaokraglonych krawedzi ) to warto rozwazyc dibond, choc wtedy jest sie skazanym na metaliczna powierzchnie no i laser tego nie wykona, trzeba miec frez.
Jesli mysli sie o stworzeniu czegos takiego bez łaczenia ( za cene lekko zaokraglonych krawedzi ) to warto rozwazyc dibond, choc wtedy jest sie skazanym na metaliczna powierzchnie no i laser tego nie wykona, trzeba miec frez.
R'co Zia, Master Marshal from the Brotherhood of the Sith
#9Tylko wchodzi tutaj jedna podstawowa kwestia. Do wymienionych Bracie technik nie mam dostępu, a do wody i lasera mam (pośrednio, ale mam).
#10Fajne! Jaki materiał i jaka grubość warstwy/ścieżki?
Lupus, Lord of Wrath from the Brotherhood of the Sith
Proximity to power deludes some into believing they wield it.
Proximity to power deludes some into believing they wield it.