Pas sith

Miejsce na fanfiki, cosplay, modele i inną twórczość inspirowaną Gwiezdnymi wojnami.
Awatar użytkownika
Hellcube

Pas sith

Post autor: Hellcube » 09 paź 2018, 20:43

Chciałbym pokazać Wam jaki ładny pas zrobiła dla mnie Pani Justyna Matyjaszczyk. Długo szukałem kaletnika który wykona pas na podstawie zdjęć i nie zapłacę za to fortuny. Najtańsza oferta padła właśnie od Pani Justyny, a jakość wykonania powala na kolana!
Załączniki
DSC_0016.JPG
DSC_0011.JPG
DSC_0010.JPG
DSC_0008.JPG
DSC_0007.JPG
DSC_0006.JPG
DSC_0005.JPG
DSC_0004.JPG
DSC_0001.JPG

Awatar użytkownika
Zia
Mistrz
Kontakt:

Re: Pas sith

Post autor: Zia » 09 paź 2018, 20:50

Wyglada nawet fajnie, ale ma pełnić jakies funkcje prócz ozdoby ? Da sie do niego coś w sposób praktyczny przytroczyc, wytrzymuje jakies obciążenie ?
R'co Zia, Master Marshal from the Brotherhood of the Sith
Jesteś tylko tak dobry, jak twoja ostatnia walka

Awatar użytkownika
Kas'sil'arani
Lady Honorowa

Post autor: Kas'sil'arani » 09 paź 2018, 22:17

Hellcube pisze: Chciałbym pokazać Wam jaki ładny pas zrobiła dla mnie Pani Justyna Matyjaszczyk. Długo szukałem kaletnika, który wykona pas na podstawie zdjęć
Nom, bardzo fajny, chyba pasuje nawet pod Legiony, ale głowy nie dam. Aż ciekawam, ile taki kosztuje u rymarza, bo można popytać Leginistów. Mi właśnie jeden zrobił mój dżedajowy pas.
Kas'sil'arani, Lady of Darkness

Awatar użytkownika
Hellcube

Post autor: Hellcube » 10 paź 2018, 10:23

Zrobiony jest z dwóch rodzajów skóry. Zapinany metalową klamerką ze skóry dwoinowej, szerszy pas ze skóry grubszej blankowej tak jak na zdjęciu ze szlufką z naszyciem na środku zapinany na knopiki. Generalnie wytrzymuje napór mojego brzucha więc uważam ze jest bardzo wytrzymały :).
Klamry specjalnie zakupiłem oddzielnie na AliExpressie są dobrej jakości.
Zakupiłem jeszcze na ali sakwe nie wiem czy się sprawdzi, ale mam nadzieje że będę mógł przy pasku spokojnie trzymać telefon i portfel w tym.
Co do ceny obiecałem że nie będę pisać bo takie pasy są wyceniane indywidualnie (rodzaje materiałów, ilość materiału itd.)
Dodam tylko że wysłałem prośbę o wycenę do przynajmniej 16 osób i ta Pan robi w porównaniu do innych bardzo tanio.

Awatar użytkownika
Mercer
Mistrz

Post autor: Mercer » 10 paź 2018, 12:38

Możesz zmierzyć suwmiarką szerokość tego węższego paska? Jezeli ma 40 mm to na spokojnie wejdzie na niego covertec od świetlówki.
Mercer Ethirian, Master from the Brotherhood of the Sith
The darkness has eyes and ears. And, sometimes, lightsabers.

ODPOWIEDZ