Rysunki i malunki Feyd

Miejsce na fanfiki, cosplay, modele i inną twórczość inspirowaną Gwiezdnymi wojnami.
Awatar użytkownika
Feyd

Rysunki i malunki Feyd

Post autor: Feyd » 08 mar 2019, 03:16

Pozdrowienia artystyczne dla Braci i Sióstr :)

Stawiam pierwsze kroki w rysunku, dlatego też bardzo polegam na referencjach ze stocków i nie są to rysunki aż tak dobre, jestem wobec nich bardzo krytyczna - na razie walczę z anatomią i detalami i ćwiczę kolorowanie. Przyznaję, że nie lubię fazy szkicu, bo rysuję myszką i jest strasznie trudno opanować drżącą dłoń. Ale kolorowanie i dodawanie efektów jest bardzo przyjemne. Wiem, że nie jest idealnie, ale mam zamiar nad tym pracować. Bardzo się za to cieszę, że udało mi się narysować twarz nie polegająca na referencji, której użyłam do pozy.

Moja Feyd, taka, jaką ma szansę się stać. Uznajmy błyskawice za błąd w sztuce, a tak naprawdę... Chowam za nimi moją nieumiejętność rysowania dłoni. JESZCZE. Mam zamiar nad tym także popracować.
Załączniki
dd1jtkw-35cb5e50-f547-490f-9fa2-bb5b80b680ec.jpg
Feyd Khalla, Initiate to the Brotherhood of the Sith
"Idź wyprostowany wśród tych co na kolanach, wśród odwróconych plecami i obalonych w proch." - Zbigniew Herbert "Pan Cogito"

Awatar użytkownika
Feyd

Re: Rysunki i malunki Feyd

Post autor: Feyd » 12 mar 2019, 13:09

A oto obiecany Darth Maul :) Tatuaże wymagają praktyki, pierwszy raz je rysowałam. Referencja z filmu. Sporo zabawy z brushami było ^^
Załączniki
dd1l2e2-16ee14c7-1ea2-4c20-b00f-885400855475.png
dd1l2e2-16ee14c7-1ea2-4c20-b00f-885400855475.png (735.01 KiB) Przejrzano 8332 razy
"Idź wyprostowany wśród tych co na kolanach, wśród odwróconych plecami i obalonych w proch." - Zbigniew Herbert "Pan Cogito"

Awatar użytkownika
Corvus
Kontakt:

Post autor: Corvus » 12 mar 2019, 19:40

Wow. Takiego Maula chętnie bym sobie na ścianie powiesił Siostro. ^^ Czekam na więcej prac!
Corvus, Initiate from the Brotherhood of the Sith
"Army or not, you must realize, you are doomed."
- General Grievous

Awatar użytkownika
Feyd

Post autor: Feyd » 12 mar 2019, 19:44

Dziękuję Bracie :) Chyba kolejny rysunek będzie z Vaderem, ale jeszcze nie jestem pewna. Tyle postaci do wyboru. Praca nad Siostrami Nocy sprawiła także, że chcę narysować Asajj albo Talzin.

Awatar użytkownika
Corvus
Kontakt:

Post autor: Corvus » 12 mar 2019, 22:44

Oj nie dziwię się, że jest problem z wyborem. Tak czy owak czekam na dalszą twórczość. Choć po cichu wypatruję Generała Grievousa. :)
- General Grievous

Awatar użytkownika
Feyd

Post autor: Feyd » 13 mar 2019, 08:46

Grievous dodany do planowanych rysunków :) To będzie wyzwanie, ale wyzwania zawsze mnie cieszą.

Awatar użytkownika
Corvus
Kontakt:

Post autor: Corvus » 13 mar 2019, 18:34

W razie czego można zamówić wersję na płótnie? ^^
- General Grievous

Awatar użytkownika
Feyd

Post autor: Feyd » 13 mar 2019, 18:44

Gdyby tylko było to możliwe ;) Ale nie wykluczam, że kiedyś może coś takiego wyniknąć - po 15 latach ciężkiej pracy ^^ Ostatni raz trzymałam farby w ręce w szkole podstawowej ^^

Awatar użytkownika
Feyd

Post autor: Feyd » 15 mar 2019, 19:47

A więc... hmm... :D Spróbowałam moich sił z Generałem. Nauczyłam się przy nim, że muszę poćwiczyć rysowanie mieczy świetlnych i że upraszczanie designu jest na razie u mnie koniecznością - w miarę jak będę się uczyć robić linie, bo kolory na razie mnie zadowalają.

Mam nadzieję, że się podoba :) Jeśli jest na tyle wartościowy, że można wrzucić na instagram, będę zaszczycona xD
Załączniki
grievous1.jpg

Awatar użytkownika
Zia
Mistrz
Kontakt:

Post autor: Zia » 15 mar 2019, 21:15

Nie jest sithem, ale pomyślimy ;)
R'co Zia, Master Marshal from the Brotherhood of the Sith
Jesteś tylko tak dobry, jak twoja ostatnia walka

ODPOWIEDZ