The Last Jedi [ZE SPOILERAMI]
Re: The Last Jedi [ZE SPOILERAMI]
#31Lupus, piękna recenzja
Mal'Vaarma, Lady of Disdain and Grand Inquisitor of the Brotherhood of the Sith
"Nie wszystko można załatwić, ucinając głowę temu, z kim akurat się nie zgadzasz" /T. Pacyński, Sherwood/
"Nie wszystko można załatwić, ucinając głowę temu, z kim akurat się nie zgadzasz" /T. Pacyński, Sherwood/
#32Okazało się, że nowy film miał dla mnie zaskakującą funkcję zdrowotną! Otóż dzięki TLJ chyba trwale odpuszczę sobie przeglądanie 4chana, hejt (nie krytyka, właśnie hejt) na nowe Gwiezdne Wojny jest tam tak wielki i tak absurdalny że czytanie boardu o filmach dla memów przestało być nawet śmieszne, a zrobiło się strasznie męczące.
Lupus, Lord of Wrath from the Brotherhood of the Sith
Proximity to power deludes some into believing they wield it.
- Kas'sil'arani
- Lady Honorowa
#33Jaka dziwna strona ooLupus pisze:przeglądanie 4chana
Kas'sil'arani, Lady of Darkness
#34Kass, jest obrazek właśnie na taką okazję
- Kas'sil'arani
- Lady Honorowa
#35Grawitacja im nie potrzebna. Tak jak myślałam (za Słownikiem obrazkowym: https://www.amazon.com/Star-Wars-Last-V ... 1465455515):Lupus pisze:Bombowce - WTF. Bardzo chcieli uderzyć w estetykę B52 w kosmosie, a tam nawet nie ma grawitacji która przyciągnęłaby te bomby
Poza tym ten bombardowany okręt jakąś tam grawitację własną przecież ma. I tu okazuję się zupełnym laikiem, bo nie wiem, jaki jest zasięg takiego polabombs don't technically drop in microgravity, but are impelled from their racks by sequenced electromagnetic plates in the clip. The bombs are then drawn magnetically to their unfortunate targets
- Kas'sil'arani
- Lady Honorowa
#36Wiecie, tak patrzę na tę nową mapkę i zdaje mi się, że ta cała dżedajowa planeta Ach-To jest w miejscu, gdzie do tej pory była Zonama Sekot. Przypadek?
#37Nie posądzałbym ich o takie oczko do fanów
#38Dla porównania - przepływające obok siebie (ale w racjonalnej dla ciasnej żeglugi odległości) załadowane gigastatki-tankowce przyciągają się z siłą ok. 12 N (~1,2 kG - kilogramów siły). Bombardowany okręt jest rzędy wielkości razy większy i cięższy od nich - IMO nawet jeśli bomby są tak małe, jak na filmie, z powodu ogromnej masy własnej statku oraz faktu zajścia ruchu w warunkach pozornego braku ciążenia ze strony planety (oraz przy obniżonym w stosunku do powierzchni planety ciśnieniu atmosferycznym) jest możliwe, że po prostu by na statek spadłyPoza tym ten bombardowany okręt jakąś tam grawitację własną przecież ma. I tu okazuję się zupełnym laikiem, bo nie wiem, jaki jest zasięg takiego pola
Arakh, Apprentice from the Brotherhood of the Sith
I contribute to the cause in my own way. Finding the source of the so-called Force talents will be the key to negating them — or replicating them - Antos Wyrick, Dr Demagol
I contribute to the cause in my own way. Finding the source of the so-called Force talents will be the key to negating them — or replicating them - Antos Wyrick, Dr Demagol
#39W końcu obejrzałem. Zasadniczo zgadzam się z reakcjami Mistrza Lupusa.
Garść rzeczy, które mi się szczególnie rzuciły w oczy (uszy?):
- Rey na 99% rąbnęła Luke'owi święte księgi Jedi. Było je widać w szufladzie, z której Finn wyciągał koc na pokładzie "Sokoła".
- Bardzo nie podobało mi się zaliczenie przez Kylo Rena Sithów do rzeczy, które powinny przeminąć razem z Jedi i Rezystancją. Oby Disney odstąpił od tej ścieżki.
- Z drugiej strony, 30 sekund później Kylo wyskakuje z bardzo klasycznym "Join me and together we can rule the Galaxy". Ileż to już razy słyszeliśmy właśnie z ust Sithów? Więc może mu przejdzie.
- U mnie Żelazko Ciemnej Strony przegrało z BB-8 udającym mouse droida. Ale to pochodna mojej słabości do tych pracowitych urządzeń. Nie znaczy to, że żelazko było złe - przeciwnie - ekstra.
Gorthuar Ventress, Lord of Vengeance from the Brotherhood of the Sith
"I fight for the future... and the future is now!" - Naga Sadow
Garść rzeczy, które mi się szczególnie rzuciły w oczy (uszy?):
- Rey na 99% rąbnęła Luke'owi święte księgi Jedi. Było je widać w szufladzie, z której Finn wyciągał koc na pokładzie "Sokoła".
- Bardzo nie podobało mi się zaliczenie przez Kylo Rena Sithów do rzeczy, które powinny przeminąć razem z Jedi i Rezystancją. Oby Disney odstąpił od tej ścieżki.
- Z drugiej strony, 30 sekund później Kylo wyskakuje z bardzo klasycznym "Join me and together we can rule the Galaxy". Ileż to już razy słyszeliśmy właśnie z ust Sithów? Więc może mu przejdzie.
- U mnie Żelazko Ciemnej Strony przegrało z BB-8 udającym mouse droida. Ale to pochodna mojej słabości do tych pracowitych urządzeń. Nie znaczy to, że żelazko było złe - przeciwnie - ekstra.
To zostanie zapamiętane. I użyte przeciwko Tobie.Darg Alkern pisze:- Leia w kosmosie... oficjalnie informuję, iż przestałem się przejmować, że Podręcznik Technik Mocy daje nam za dużego powera.
Gorthuar Ventress, Lord of Vengeance from the Brotherhood of the Sith
"I fight for the future... and the future is now!" - Naga Sadow
- Kas'sil'arani
- Lady Honorowa
#40Sokół znów urwał antenę tym razem w kryształowych korytarzach. Drugi raz (3D) też mi się podobało. Dopiero teraz zauważyłam, że oficerowie FO mają opaski na rękawach jak niemieckie wojsko. Wcześniej albo mi to uciekło, albo już zapomniałam. Najpiękniejsza scena to ta, kiedy Holdo przecina na pół okręt Snoke'a. Zaczynam lubić Huxa.