Jaka jest wasza ulubiona Era w Star Wars?

Awatar użytkownika
Blain Avol

Jaka jest wasza ulubiona Era w Star Wars?

Post autor: Blain Avol » 24 sty 2018, 20:35

Ostatnio w moim otoczeniu (Poza BotS), niektórzy sprzeczają się, która Era w Gwiezdnych Wojnach jest lepsza. Osobiście wolę czasy Starej Republiki i Erę Dziedzictwa mocy, ale dopiero po zaczęciu władzy Dartha Krayta. Jednak każde ma swoję zdanie. A co wy myślicię na ten temat i jaka jest wasza ulubiona Era? :D
Ten kto błaga o litość, jest zbyt słaby, aby na nią zasługiwać

Awatar użytkownika
Alkern
Lord Honorowy

Re: Jaka jest wasza ulubiona Era w Star Wars?

Post autor: Alkern » 24 sty 2018, 21:43

Blain Avol pisze:(...) wolę czasy Starej Republiki i Erę Dziedzictwa mocy (...)
A czemu akurat te?
Darth Alkern, Lord of Rage from the Brotherhood of the Sith
"Only through hard work of others can we attain our dreams."

Awatar użytkownika
Blain Avol

Post autor: Blain Avol » 24 sty 2018, 22:08

Alkern pisze:
Blain Avol pisze:(...) wolę czasy Starej Republiki i Erę Dziedzictwa mocy (...)
A czemu akurat te?
Ze Starej Republiki można kojarzyć wielu znanych Sithów, takich ja np. Ravan. Za to Era Dziedzictwa bardzo przypadła mi do gustu po komiksach Legacy. I to właśnie te czasy (Dziedzictwo) najbardziej przypadły mi do gustu. Moim zdaniej jest tam bardzo dużo, dobrze stworzonych postaci np. Darth Krayt, Darth Maladi i wielu innych osób z One Sith, ale też Cade Skywalker. Dla mnie ten czas jest wart uwagi. Może kiedyś zmienię zdanie, ale jak na razie to właśnie te Ery, są moimi ulubionymi.

Z góry przepraszam, jeśli pojawił się jakiś błąd w pisowni, gdyż piszę to na telefonie.
Ten kto błaga o litość, jest zbyt słaby, aby na nią zasługiwać

Awatar użytkownika
Kas'sil'arani
Lady Honorowa

Post autor: Kas'sil'arani » 31 sty 2018, 17:53

Blain Avol pisze:niektórzy sprzeczają się, która Era w Gwiezdnych Wojnach jest lepsza. [...] A co wy myślicie na ten temat i jaka jest wasza ulubiona Era?
Trudno powiedzieć, która jest lepsza. Moim zdaniem zależy od tego, co kto lubi, często pierwsza poznana epoka staje się tą ulubioną. Ja po filmach zaczęłam przygodę z odległą galaktyką przez Eskadrę Łotrów (6,5 ABY) a w komiksach... kurczę, nie pamiętam, miałam je nagrane na płytce i chyba przeglądałam po kolei, ale zwróciły moją uwagę Złoty Wiek Sith, Upadek Imperium Sith no i Tales of the Jedi. Stąd moją ulubioną stała się właśnie era Starej Republiki - Ragnos, Kun, te sprawy. Lubię historię, a tamten obraz galaktyki był taki różny od tego serwowanego w filmach! Coruscant dopiero się budowało, Sithowie walczyli na jakieś dziwne miecze (wtedy jeszcze wielu rzeczy nie wiedziałam), statki trzymano na linach jak ziemskie balony, światy dopiero się rozwijały, wytyczano szlaki hiperprzestrzenne na łut szczęścia - antyk. To mi się podobało i nadal podoba.
Kas'sil'arani, Lady of Darkness

Awatar użytkownika
Zia
Mistrz
Kontakt:

Post autor: Zia » 12 lut 2018, 17:32

Raczej ta znana z klasycznej trylogii oraz czasy starej republiki ( kotory itd ). Wczesniejsze maja nieco dziwne statki ( by pokazac, jakie to one są starożytne ). Imperium Fela jest tez w porzadku.
R'co Zia, Master Marshal from the Brotherhood of the Sith
Jesteś tylko tak dobry, jak twoja ostatnia walka

ODPOWIEDZ