Zalałam sobie tablet graficzny. W jakich okolicznościach... no rozmawiałam z osobnikiem X (X tu nie jest przypadkowe)(Zaznaczam że nie jestem zła, przeze mnie pan X sobie zapluł monitor, więc jesteśmy kwita ).
O gwarancji nie ma mowy. A awaryjny który miałam gdzieś u rodziców w domu jednak też nie działa...
Drodzy Lordowie i Lady, Siostry i Bracia oraz inne istoty czytające to, ktoś się zna? Ktoś coś poleca?
Zastanawiam się nad tym
http://intuos.wacom.pl/intuos-draw.htm
albo
http://intuospro.wacom.pl/
Ale jak ktoś coś poleca droższego to spoko... tylko jak droższe to pewnie nie będę w czasie pracy rozmawiać z X.
Teczniczne sprawy- tablet graficzny.
Teczniczne sprawy- tablet graficzny.
#1Zuni Horrendus, Adept from the Brotherhood of the Sith
You can promise power—but I will never be a slave again. And you cannot defy me forever.
-Darth Nox
You can promise power—but I will never be a slave again. And you cannot defy me forever.
-Darth Nox
Re: Teczniczne sprawy- tablet graficzny.
#2Najpierw zestaw pytań, po uzyskaniu odpowiedzi możemy doradzać.Zuni pisze:Zalałam/cut/
Jakie masz doświadczenie w pracy na tablecie?
Jaki miałaś ten co padł?
Jak ci się na nim pracowało? Co w nim było złe, a co dobre?
Darth Avaccus, Dark Lord of the Brotherhood of the Sith
"Miecz to broń kobiet. Spraw sobie topór."
#3Do tej pory miałam tablet firmy Pentagram model Designer P2700 i do tej pory najlepiej mi się procowało. . Wiec wole raczej większe obszary robocze. Ale przydało by sie coś z szybszym przetwarzaniem danych. I bez kabla bo mi przeszkadza przy moim zakablowanym biurku.
Zuni Horrendus, Adept from the Brotherhood of the Sith
-Darth Nox
-Darth Nox
#4Skoro dobrze ci się robiło na Pentosie, to na oko jakikolwiek Wacom będzie przynajmniej równy. Nie sugerowałbym się specyfikacją w postaci rozdzielczości czy poziomów nacisku, bo to co Wacom ma "mniej" i tak jest bardziej dokładne niż reszta tabletów.
Jeśli budżet pozwala to brałbym któryś z serii PRO - zasada im droższy tym lepszy w tym wypadku się sprawdza. Ale nawet ten S za 900zł Pentagramy powinien rozłożyć na łopatki.
Poniżej tej ceny wszystkie będą do siebie zbliżone w działaniu, więc można wybierać na podstawie koloru obudowy i ogólnej "fajności".
W przypadku Wacoma jest jeszcze jedna fajna opcja: https://sklep.wacom.pl/wypozyczalnia-ta ... estow-c296
To daje możliwość dopasowania produktu na podstawie realnego doświadczenia.
Znajomy ilustrator dzięki temu zakupił kiedyś model dwukrotnie tańszy od tego na który się nastawiał po czytaniu testów i specyfikacji.
Mam nadzieję, że to choć trochę pomocne.
Jeśli budżet pozwala to brałbym któryś z serii PRO - zasada im droższy tym lepszy w tym wypadku się sprawdza. Ale nawet ten S za 900zł Pentagramy powinien rozłożyć na łopatki.
Poniżej tej ceny wszystkie będą do siebie zbliżone w działaniu, więc można wybierać na podstawie koloru obudowy i ogólnej "fajności".
W przypadku Wacoma jest jeszcze jedna fajna opcja: https://sklep.wacom.pl/wypozyczalnia-ta ... estow-c296
To daje możliwość dopasowania produktu na podstawie realnego doświadczenia.
Znajomy ilustrator dzięki temu zakupił kiedyś model dwukrotnie tańszy od tego na który się nastawiał po czytaniu testów i specyfikacji.
Mam nadzieję, że to choć trochę pomocne.
Darth Avaccus, Dark Lord of the Brotherhood of the Sith
#5O to to. Wypożyczalnia to świetny pomysł, czasami można mocno przemyśleć preferencje
Wacom to klasa sama w sobie, warto brać nawet starsze, używane modele. Ja mam jakiegos starszego Bamboo i co chcę, to rysuję.
Wacom to klasa sama w sobie, warto brać nawet starsze, używane modele. Ja mam jakiegos starszego Bamboo i co chcę, to rysuję.
Lupus, Lord of Wrath from the Brotherhood of the Sith
Proximity to power deludes some into believing they wield it.
Proximity to power deludes some into believing they wield it.
#6Avaccus pisze:Mam nadzieję, że to choć trochę pomocne.
A dziękuję, Bardzo było.
Zuni Horrendus, Adept from the Brotherhood of the Sith
-Darth Nox
-Darth Nox