LEGO - w wersji chińskiej
Re: Wywiad Sithów donosi.....
#11Do tego zauważ częste "free shiping" Siostro
R'co Zia, Master Marshal from the Brotherhood of the Sith
Jesteś tylko tak dobry, jak twoja ostatnia walka
#12Przy tych droższych jest DHL tak, że 7 dni i jest u ciebie...
PS. Proszę moderację o stworzenie nowego wątku dla tej konwersacji, tutaj mają być nowości z SW a nie klocki XD
PS. Proszę moderację o stworzenie nowego wątku dla tej konwersacji, tutaj mają być nowości z SW a nie klocki XD
Nazaara, Stalker from the Brotherhood of the Sith
"Do not care what other's think. Do what you must."
- Ahriman'sabaoth
- Lord Honorowy
#13Nie jesteś. Choć należy Ci się za samo imię i nazwisko
Jestem, który jestem.
Re: LEGO - w wersji chińskiej
#14Ok, nie wiedziałam że to aż takie wielkie.
Kallista Diune, Lady of Passion and Sith Academy Headmaster from the Brotherhood of the Sith.
It matters not who I am. My power is all that concerns you. - Marka Ragnos
It matters not who I am. My power is all that concerns you. - Marka Ragnos
#15Spróbuję zamówić coś małego, czy te klocki się do czegokolwiek nadają. Wygląda ciekawie.
Lupus, Lord of Wrath from the Brotherhood of the Sith
Proximity to power deludes some into believing they wield it.
#16Ludzie piszą, że są ok.
Co do gabarytu to są wielkie ISD itp, po 150cm, ale są też ich małe wersje, po 15 czy 30 cm
Co do gabarytu to są wielkie ISD itp, po 150cm, ale są też ich małe wersje, po 15 czy 30 cm
R'co Zia, Master Marshal from the Brotherhood of the Sith
#17O ile dobrze pamiętam, gdzieś czytałem informację na temat tego, że LEPIN jest tak bezczelną zrzynką LEGO, że klocki są kompatybilne.
Mercer Ethirian, Master from the Brotherhood of the Sith
The darkness has eyes and ears. And, sometimes, lightsabers.
The darkness has eyes and ears. And, sometimes, lightsabers.
#18Mercer, one będą w 100% kompatybilne, bo patenty na kształty klocków zaczęły wygasać spodziewam się gorszych właściwości klocków, bo dużo magii LEGO bierze się z dobrze dobranych właściwości polimerów, podejrzewam że to tajemnica firmowa kalibru składu panierki do KFC.
Głównym grzechem LEPIN są identyczne arty na pudełkach, instrukcje i kopiowanie znaków towarowych, to jest już kradzież własności intelektualnej. Jak czytam blogi o ich amatorach to podobno zdarza się że brakuje części w paczkach.
Głównym grzechem LEPIN są identyczne arty na pudełkach, instrukcje i kopiowanie znaków towarowych, to jest już kradzież własności intelektualnej. Jak czytam blogi o ich amatorach to podobno zdarza się że brakuje części w paczkach.
Lupus, Lord of Wrath from the Brotherhood of the Sith
#19I one są dokładnie takie same.... Do tego czy warto to:
1. To mój pierwszy zestaw od Lepina. Tie Interceptor 703 fragmenty. Dałem za niego jakieś 100 zeta, a podczas swojej premiery w 2000 roku kosztował 120 euro. Obecnie cena za nowy nieodpakowany zestaw sięgają astronomicznych kwot.
2. Drugi model który miał być prezentem dla siostrzenica na gwiazdkę jednak nie doszedł na czas (zamówiłem mu wtedy myśliwiec yody na amazonie). Jest to Eta-2 Obi-wana z III epizodu, 215 fragmentów, dałem za niego cos kolo 40 zeta, cena katalogowa to 170.
3. I ostatni model to X-wing ruchu oporu a dokładnie z pierwszych minut 7 epizodu. Klocków tam jest 730 i zapłaciłem za niego 80 złotych. Cena katalogowa to 370. Na zdjęciu brakuje silników/dysz od tyłu ponieważ wczoraj model mi spadł i połamały się wszystkie krótki belki(?) na których były przeczepione. (zamówiłem wczoraj 10 za 2 zeta z allegro XD )
4. Kupiłem też parę figurek. Wszystkie po ok. 2.30 złotych.
Co do jakości to jest trochę gorzej niż Lego. Przy TIE odpromienniki trochę się wyginają do góry przy pełnym spasowaniu klocków, do reszty nie mam zarzutów. Model ety nie ma żadnych problemów, wszystko dobrze przylega.
Co do X-winga to spodziewałem się, że będzie gorzej po oglądnięciu recenzji na youtube, jednak tylko lewy dolny płat lekko opata kiedy skrzydła są złożone. Jeszcze jest problem z klockami-wyrzutniami ponieważ sprężyny w środku to chyba tylko leżały koło prawdziwych sprężyn.
jak dla mnie warto nawet z tą lekką stratą jakości. Gdyby nie lepiny to bym sobie nigdy na te zestawy nie pozwolił, ba na żadne zestawy bym sobie nie pozwolił, a tak stoją sobie dumnie na półce.
1. To mój pierwszy zestaw od Lepina. Tie Interceptor 703 fragmenty. Dałem za niego jakieś 100 zeta, a podczas swojej premiery w 2000 roku kosztował 120 euro. Obecnie cena za nowy nieodpakowany zestaw sięgają astronomicznych kwot.
2. Drugi model który miał być prezentem dla siostrzenica na gwiazdkę jednak nie doszedł na czas (zamówiłem mu wtedy myśliwiec yody na amazonie). Jest to Eta-2 Obi-wana z III epizodu, 215 fragmentów, dałem za niego cos kolo 40 zeta, cena katalogowa to 170.
3. I ostatni model to X-wing ruchu oporu a dokładnie z pierwszych minut 7 epizodu. Klocków tam jest 730 i zapłaciłem za niego 80 złotych. Cena katalogowa to 370. Na zdjęciu brakuje silników/dysz od tyłu ponieważ wczoraj model mi spadł i połamały się wszystkie krótki belki(?) na których były przeczepione. (zamówiłem wczoraj 10 za 2 zeta z allegro XD )
4. Kupiłem też parę figurek. Wszystkie po ok. 2.30 złotych.
Co do jakości to jest trochę gorzej niż Lego. Przy TIE odpromienniki trochę się wyginają do góry przy pełnym spasowaniu klocków, do reszty nie mam zarzutów. Model ety nie ma żadnych problemów, wszystko dobrze przylega.
Co do X-winga to spodziewałem się, że będzie gorzej po oglądnięciu recenzji na youtube, jednak tylko lewy dolny płat lekko opata kiedy skrzydła są złożone. Jeszcze jest problem z klockami-wyrzutniami ponieważ sprężyny w środku to chyba tylko leżały koło prawdziwych sprężyn.
jak dla mnie warto nawet z tą lekką stratą jakości. Gdyby nie lepiny to bym sobie nigdy na te zestawy nie pozwolił, ba na żadne zestawy bym sobie nie pozwolił, a tak stoją sobie dumnie na półce.
Nazaara, Stalker from the Brotherhood of the Sith
#20Trzeba przyznać że fajna kolekcja. Może jak sprzedam swoje BIONICLE to sobie coś takiego kupię.
I pomyśleć że gdyby to było oryginalne LEGO to kosztowałoby trzy razy drożej
I pomyśleć że gdyby to było oryginalne LEGO to kosztowałoby trzy razy drożej
Shshi Qara, Acolyte from the Brotherhood of the Sith
"There are two kinds of people, living and dead." Salah Ad-Din
"There are two kinds of people, living and dead." Salah Ad-Din