Darth Bane i głupota Zasady Dwóch

Awatar użytkownika
Shshi

Re: Darth Bane i głupota Zasady Dwóch

Post autor: Shshi » 27 gru 2017, 18:19

I tak uważam że Zasada Dwóch ma więcej sensu. W końcu to ona doprowadziła Sidiousa do stworzenia największego Imperium Sithów w dziejach. Żadne bractwo tego nie dokonało.
Shshi Qara, Acolyte from the Brotherhood of the Sith
"There are two kinds of people, living and dead." Salah Ad-Din

Awatar użytkownika
Zveris
Follower
Kontakt:

Post autor: Zveris » 27 gru 2017, 18:51

Shshi pisze:I tak uważam że Zasada Dwóch ma więcej sensu. W końcu to ona doprowadziła Sidiousa do stworzenia największego Imperium Sithów w dziejach. Żadne bractwo tego nie dokonało.
:lol:

Stworzył Imperium, ale nie jak to sam określiłeś 'największe imperium SITHÓW' bo było ich raptem dwóch :roll:
Zveris, Acolyte from the Brotherhood of the Sith
“Evil is a word used by the ignorant and the weak. The dark side is about survival. It”s about unleashing your inner power. It glorifies the strength of the individual.” Darth Zannah

Awatar użytkownika
Shshi

Post autor: Shshi » 27 gru 2017, 19:12

Niecałe 1000 lat zajęło Sithom kultywującym Zasadę Dwóch stworzenie Imperium większego od REPUBLIKI. A ile to zajęło Bractwom? Nie udało im się to w ogóle. Ugrupowania zwolenników ciemnej strony tylko raz były w stanie poważnie zaszkodzić Republice, a istnieją od 25 000 lat (nie podam dokładnej daty bo nie znam się aż tak dobrze). Mi takie argumenty wystarczą żeby stwierdzić, że Bane miał rację.

Mam nadzieję, że przez moje poglądy proBane'owskie nie zostanę karmą dla Tuk'at
Shshi Qara, Acolyte from the Brotherhood of the Sith
"There are two kinds of people, living and dead." Salah Ad-Din

Awatar użytkownika
Gorthuar
Lord

Post autor: Gorthuar » 27 gru 2017, 22:59

No, z sithyjskimi imperiami większymi od Republiki to nie jest tak zerojedynkowo.
- Imperium Sithów Dartha Revana (ok 4000 lat przed Yavinem) było niesamowicie poważnym zagrożeniem dla Republiki.
- Odrodzone Imperium (ok 3500 lat przed Yavinem), rzuciło ówczesną Republikę na kolana, a kompletny podbój uniemożliwił jedynie obłęd Imperatora Vitiate'a.
- Bractwo Ciemności Lorda Kaana (około 1000 lat przed Yavinem) było większe niż ówczesna Republika, która przechodziła swoje Ciemne Wieki.

Gorthuar Ventress, Lord of Vengeance from the Brotherhood of the Sith
"I fight for the future... and the future is now!" - Naga Sadow

Awatar użytkownika
Ahriman'sabaoth
Lord Honorowy

Post autor: Ahriman'sabaoth » 28 gru 2017, 09:47

Może się coś tam już pozmieniało, ale ze swych młodzieńczych lat pamiętam, że Palpatine nie tworzył żadnego Imperium Sithów (bo słowo Sith nie bez powodu brzmi podobnie do angielskiego shit) ale mroczną teokrację ;)
Jestem, który jestem.

Awatar użytkownika
Blain Avol

Post autor: Blain Avol » 28 gru 2017, 14:35

Mi się wydaję, że Zasad Dwóch częściowo doprowadziła, do założenia przez Krayta Nowego Zakonu Sithów. Nie wiadomo jakby hostria potoczyła sie bez domgatu tej zasady.
Ostatnio zmieniony 05 sty 2018, 22:04 przez Blain Avol, łącznie zmieniany 1 raz.
Ten kto błaga o litość, jest zbyt słaby, aby na nią zasługiwać

Awatar użytkownika
Zveris
Follower
Kontakt:

Post autor: Zveris » 29 gru 2017, 13:00

Może gdyby nie zabijał wszystkich, to nie trwałoby to 1000 lat? Poza tym stracili Sithowie przez niego część wiedzy ponieważ Bane był kiepskim Magiem, i taka Darth Zannah musiała uczyć się n a własną rękę więc nie rozwinęła się na tyle na ile mogłaby przy kimś kompetentnym. I tak jak wspomniał Lord Gorthuar, republika miała w swoim czasie duże problemy ;)
Zveris, Acolyte from the Brotherhood of the Sith
“Evil is a word used by the ignorant and the weak. The dark side is about survival. It”s about unleashing your inner power. It glorifies the strength of the individual.” Darth Zannah

Awatar użytkownika
Ahriman'sabaoth
Lord Honorowy

Post autor: Ahriman'sabaoth » 02 sty 2018, 14:45

Blain Avol pisze:Zasad Dwuch
A jakże! :roll:
Jestem, który jestem.

Awatar użytkownika
Arakh
Adept

Post autor: Arakh » 02 sty 2018, 15:24

Arakh, Apprentice from the Brotherhood of the Sith
I contribute to the cause in my own way. Finding the source of the so-called Force talents will be the key to negating them — or replicating them - Antos Wyrick, Dr Demagol

ODPOWIEDZ