Ave!
Coraz nas więcej w gildii TORowe, więc postanowiłem przybliżyć Wam wprowadzoną przez BioWare jakiś czas temu opcję Conquestów. Z uwagi na liczebność, mamy szansę jedynie na Conquesty indywidualne, więc to na nich się skupię. W grze informacje o Conquescie mamy w menu otwieranym klawieszem L w zakładce, nomen omen, Conquest.
Główną interesującą nas rzeczą są nagrody za udany Conquest - szczególnie przedmiot zwany Strategic Resource Matrix, który na GTNie w dniu dzisiejszym chodzi po 275 000 kredytów. Do tego mamy skrzynkę z dekoracjami z których można zbierać materiały do craftingu (sejfy, kryształy, fragmenty artefaktów, roślinki itp), czasem bardzo ładnymi. Nie można zapomnieć o złomie, który u zaaresztowanych na naszym okręcie Jawów można wymienić na zielone lub niebieskie materiały do craftingu.
Co tydzień BioWare ogłasza 3-4 planety, które gildie mogą próbować podbijać. Wybiera się jedną. Podbój realizowany jest poprzez osiągnięcie zadanej przez BioWare liczby punktów (zazwyczaj 20 000, są wyjątki). Punkty otrzymuje się za robienie różnych wskazanych przez BioWare rzeczy, takich jak: losowy flashpoint taktyczny, losowy flashpoint HM, ops z group findera, udział w warzone, wygranie warzone, ubicie konkretnego world bossa, ubicie konkretnego bonusowego bossa na jakimś flashpoincie HM, zrobienie konkretnego flashpointa na dowolnym poziomie trudności, zrobienie konkretnego opsa, zrobienie weekly za flashpointy, zrobienie weekly za warzone, itd.
Wybór planety do podboju określa, które z wyżej wymienionych czynności będą miały mnożnik punktów. Zawsze staram się wybierać taką planetę, która daje mnożniki na wszystko. Nie zawsze taka planeta jest. Oczywiście taką planetę wybierze wiele gildii, ale na gildyjne zwycięstwo i tak nie mamy szans, a każdemu ułatwi to indywidualny Conquest.
Gorthuar Ventress, Lord of Vengeance and Loremaster from the Brotherhood of the Sith
"I fight for the future... and the future is now!" - Naga Sadow
Instrukcja obsługi Conquestów
Moderator: Gorthuar
Re: Instrukcja obsługi Conquestów
#2To może ogłaszaj Lordzie na co jest Conquest w danym tygodniu - z okresem trwania "od, do", potrzebną ilością punktów, premiowanymi zadaniami, itp. oraz którą planetę najoptymalniej wybrać, byśmy wszyscy robili to samo.
Darth Alkern, Lord of Rage from the Brotherhood of the Sith
"Only through hard work of others can we attain our dreams."
"Only through hard work of others can we attain our dreams."
#3Ale to jest tak, że jedna osoba w gildii wybiera conquest i już cała gildia dostaje te wybrane mnożniki. Uprawnienia u nas mają wszyscy o randze Council Member (Xanor, masz nie ruszać! ) i takiego wyboru dokonuje się raz w tygodniu - we wtorek. Mogę tu wrzucać informację z gry, ale nie wiem, czy to się trochę nie mija z celem, bo wszystkie dane są właśnie w grze dostępne. We shall see.
Gorthuar Ventress, Lord of Vengeance and Loremaster from the Brotherhood of the Sith
#4Ja z Conquestami i z Guild Shipem nic nie robię! Ja rączki mam tutaj <macha z urwanymi sterami> UPS!
Xanor Van'Ro, Sorcerer from the Brotherhood of the Sith.
"Knowledge is power and true Sith do not share power."
-Darth Andeddu
"Knowledge is power and true Sith do not share power."
-Darth Andeddu